СПЕЦИЈАЛИСТИЧКА ОБУКА ВОЈНИКА ЈУНСКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ У ПУНОМ ЈЕКУ!

У центрима за обуку Војске Србије у току је специјалистичка обука војника на служењу војног рока генерације „јун 2023“, који се у овом периоду интензивно оспособљавају за специјалности родова и служби Копнене војске и Ратног ваздухопловства и ПВО.

Војници се у овом сегменту индивидуалне обуке — у кабинетима, на полигонима и у теренским условима — оспособљавају за послужиоце на различитим врстама колективног наоружања и стичу неопходна знања и вештине за специјалности служби логистике, телекомуникација и атомско-биолошко-хемијске одбране.

Фото: Војска Србије

Циљ обуке је практично оспособљавање војника за извођење тактичких борбених радњи на бојишту, руковање наоружањем и војном опремом и извршавање задатака у складу са својом војноевиденционом специјалношћу, односно наменом свог рода или службе.

Фото: Војска Србије

Специјалистичка обука ове генерације војника завршава се крајем августа, када ће се реализовати провера њихове оспособљености за извршавање индивидуалних задатака, након чега следи колективна обука и активно укључивање и живот и рад јединица Војске Србије до завршетка служења војног рока.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *