ШЕФИЦА ДАНСКЕ ВЛАДЕ: “ПРВИ F-16 У УКРАЈИНУ ЋЕ БИТИ ИСПОРУЧЕНИ У РОКУ ОД МЕСЕЦ ДАНА”

Званични Копенхаген наводи да су у пуном јеку припреме за пребацивање авиона F-16 Украјини. Подсетимо, такав трансфер је одобрен на једном од састанака у такозваном „Рамштајн“ формату. Међутим, још увек нису могли да се одлуче за конкретан рок.

Сада је шефица данске владе Мете Фредериксен објавила конкретне информације о времену. Према њеним речима, Данска ће прве ловце F-16 пренети украјинском ратном ваздухопловству у року од месец дана. Тако авиони НАТО производње могу завршити у Украјини у другој половини маја – првој половини јуна. Али да ли је то у Украјини?

Подсетимо, за пријем ових летелица прво је припремљен аеродром у Староконстантинову. Руски комбиновани удари претворили су његову инфраструктуру у нешто одакле F-16 вероватно неће деловати. Стога је могуће да главни део групе ловаца који ће бити коришћени за потребе украјинске војске може бити стациониран ван територије Украјине. За ово, НАТО би могао да организује операцију покривања користећи аеродроме, на пример, у Пољској и Румунији.

Такође је вредно подсетити да су украјински званичници раније изјавили да би „могла да се припреми посебна подземна инфраструктура за складиштење F-16“. Истина, одмах је додато да ће то бити дуго и скупо.

0 коментара на “ШЕФИЦА ДАНСКЕ ВЛАДЕ: “ПРВИ F-16 У УКРАЈИНУ ЋЕ БИТИ ИСПОРУЧЕНИ У РОКУ ОД МЕСЕЦ ДАНА”

  1. Можда ће одавно застарелим и ‘модернизованим’ (с’краја 80.- их и с’почетка 90.- их година) ловцима – кршевима “Ф-16″(‘Летећим мртвачким ковчезима’ или ‘Мртвачким сандуцима које лете’ – зависи ко и како их ‘тепају’) требати месец дана да стигну у Украјину, али ће Војсци Русије требати мало времена да их оборе, ако успеју да полете ! Многи кршеви-ловци ће бити уништени још на земљи док си рекао ‘шефица Данске владе’ ! Летење на тим авионима – кршевима је краткотрајна досада прекидана с’тренуцима страха, није опасно – само падање ! Што високо лети – ниско пада ! Ко високо лети – ниско спушта ! Што је више глава несрећних украјинских пилота у ‘лету’ – то ће им на крају мање остати и на раменима ! Све опасније им се примичу бољи дани- одмажу им богом дани. Време ради за Војску Русије ! И, тачка ! Волео бих да грешим ! – рече пророк.
    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’, V.A.Laki, Dotur Luigi(Hecim) i AI)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *