САД ПОЈАЧАВАЈУ СВОЈЕ ПРИСУСТВО У СИРИЈИ

Америчка војска и даље борави на територији Сирије, без сагласности сиријских власти, правдајући је борбом против тероризма.

Упркос чињеници да се активна непријатељства у Сирији одавно не воде, Американци неће не само да напусте ову арапску земљу, већ и да ојачају своје војно присуство тамо.

Како наводи сиријски лист Al Watan, америчка команда одлучила је да пребаци војну опрему и војнике у Сирију из суседног Ирака, где су се Американци такође добро “настанили” у нафтним регионима земље.

Сиријско издање, позивајући се на изворе у опозиционим групама, пише да је колона америчких оклопних возила кренула ка Сирији преко граничног прелаза Ал-Валид са Ираком.
Америчка војска је стационирана у североисточним сиријским провинцијама Хасеке и Дејр ез-Зор.

Према писању листа Al Watan, овог месеца Сједињене Државе су повећале своје војно присуство у Сирији са 500 на 1.500 војника. Лист напомиње да Американци обучавају курдске војнике из Сиријских демократских снага, а такође контролишу нафтна и гасна поља на североистоку Сирије.

Раније је шеф (председавајући) Здруженог генералштаба Оружаних снага САД генерал Марк Мили рекао да Вашингтон не види потребу за распоређивањем појачања у Сирији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *