РУСКИ ПРЕДСЕДНИК ПУТИН СЕ ОБРАТИО ВАГНЕРОВЦИМА: Имате прилику да служите Русији, а ко хоће може да оде у Белорусију! Моје обећање ће бити испуњено

Руски председник Владимир Путин поново се обратио руској јавности после суботњих дешавања и побуне војне организације ПМЦ Вагнер која је заустављена у суботу увече, после посредовања белоруског председника Александра Лукашенка, који је пристао да та војна организација оде у Белорусију, а они који остану да пређу под команду Министарства одбране Русије.

Вечерашње обраћање Путина је, како многи тврде, требало да буде у недељу, али је одложено за понедељак увече.

Путин се у свом обраћању грађанима Русије захвалио на истрајности, солидарности и патриотизму.

“Ова грађанска солидарност је показала да су свака уцена, покушаји стварања унутрашњих немира осуђени на пропаст ” рекао је Путин.

“Приказана је највећа консолидација друштва , извршне и законодавне власти на свим нивоима. Чврсту, недвосмислену позицију у подршци уставном поретку заузеле су јавне организације, верске конфесије, водеће политичке партије, заправо, читаво руско друштво. Све је ујединила и окупила главна ствар – одговорност за судбину Отаџбине.

Фото: Принтскрин РИА Новости

Било је то братоубиство које су хтели непријатељи Русије: и неонацисти у Кијеву, и њихови западни покровитељи, и све врсте националних издајника . Хтели су да се руски војници међусобно убијају, да убијају војна лица и цивиле, да би на крају Русија изгубила, а наше друштво се поделило, угушило у крвавим грађанским сукобима. Захвалан сам председнику Белорусије Александру Григоријевичу Лукашенку за његове напоре и допринос мирном решавању ситуације.

Захваљујем оним војницима и командантима Вагнерове групе који су донели једину исправну одлуку – нису ишли у братоубилачко крвопролиће, стали су на последњој линији. Данас имате прилику да наставите да служите Русији склапањем уговора са Министарством одбране или другим агенцијама за спровођење закона, или да се вратите својој породици и пријатељима. Ко хоће, може у Белорусију. Обећање које сам дао биће испуњено.

Понављам, избор је на вама, али сигуран сам да ће то бити избор руских војника који су схватили своју трагичну грешку.

Родољубиво расположење грађана, консолидација целокупног руског друштва одиграло је одлучујућу улогу ових дана. Ова подршка нам је омогућила да заједно пребродимо најтежа искушења за нашу Отаџбину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *