ТВ ФРОНТ ЕКСКЛУЗИВНО: “Ако ниси био задовољан, зашто ниси кренуо на Кијев”?

Фото: Принтскрин Телеграм

Према изворима ТВ Фронта из Москве, током претреса просторија Вагнер групе у једном од сефова пронађено је 47 милона долара.

Последњи разговор између председника Русије Владимира Путина и Јевгенија Пригожнија, десио се јутрос. Председник Путин телефонским путем контактирао је шефа Вагнера. Питао га је:”Ако ниси био задовољан, зашто ниси кренуо на Кијев”? И прекинуо разговор.

Многи медији, посебно код нас, не познајући ситуацију, претпостављају да је то Путинов крај. Остаје питање, како оборити с власти човека који има 90 посто подршке у Русији? Поред тога, треба знати да је руски министар одбране Шојгу, трећи човек у Русији по популарности. Он је формирао и издигао руску службу за спасавање и ванредне прилике познати МЧС, чији су припадници били и код нас током поплава 2014. године. Осим тога, Шојгу је пореклом из Сибира и по неком неписаном правилу у Руса, он је постигао максимум у својој политичкој каријери. По том правилу, он не може бити биран за председника Русије, јер је пореклом иза Урала.

Последњи председник који је био близу Сибира а не из њега, био је Горбачов. Тај несрећни лик руске историје, кад му је тадашњи председник САД Роналд Реган, на једном од заједничких састанака 1988. године, рекао да не повлачи совјетску војску из Источне Немачке (мада многи то приписују Џорџу Бушу старијем) и не дозволи уједињење Немачке, тада популарни “Горби”, није га послушао. Повукао је војску, дозволио уједињење Немачке и оставио Европу у безбедносном вакууму. Тако су САД, без другог играча у европској безбедности, биле приморане да смирују амбиције Берлина. Због тога је до 1995. године, НАТО избио на руске границе са задатком спречавања јачања уједињене Немачке.

Иначе стање у Ростову на Дону је мирно. Руска полиција патролира градом, пролазећи поред припадника Вагнер јединице. Информације су конфузне, реална слика не указује на хаотично стање, како се медијски приказује.

Остаје питање, да ово није још једна од оних чувених руских маскировки? Причаш једно, показујеш друго а радиш треће!

Ноћ је пред нама, сутра ће све бити јасније!