РУСКИ БРОДОВИ И НУКЛЕАРНА ПОДМОРНИЦА ИЗВЕЛИ СИМУЛАЦИЈУ НАПАДА РАКЕТАМА НА АТЛАНТИКУ ПРЕ ДОЛАСКА НА КУБУ

Министарство одбране Руске Федерације објавило је снимак и саопштило да су ракетна фрегата Адмирал Горшков и нападна нуклеарна подморница Јасен М на путу из матичне базе Северне флоте до луке Хавана над Атланским океаном терситрали хиперзвучну ракету “Циркон”.

Комбинована површинска ударна група Северне флоте коју чине вишенаменска нуклеарна подморница крстарица пројекта 885М „Казањ“ и фрегата „Адмирал Горшков“, која је обављала мисије на даљину, започела је вежбу употребе високопрецизног ракетног наоружања у Атлантском океану.

У оквиру вежбе, фрегата и ракетна крстарица подморница на нуклеарни погон увежбавају употребу ракетног наоружања високе прецизности путем компјутерске поморске симулације на циљевима који указују на бродске групе лажног непријатеља и налазе се на удаљености већој од 600 километара.

Неколико дана раније, фрегата Адмирал Горшков, која у саставу одреда Северне флоте врши далеку пловидбу ка водама Атлантског океана, извела је вежбу за одбијање ваздушног напада.

У оквиру вежбе, посаде су увежбавале интеракцију командних и борбених места, као и извођење напада поморским артиљеријским системима АК-192М и ракетним и артиљеријским системом земља-ваздух Палаш на симулиране ваздушне циљеве.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *