РУСИМА СТИГЛА НОВА СЕРИЈА ЛОВАЦА СУ-35С

Ваздушно-космичке снаге Русије добиле су нову серију вишенаменских ловаца Су-35С, а испорука опреме је обављен на фабричком аеродрому Комсомолск на Амуру Ваздухопловног завода Ј. А. Гагарин, саопштава прес-служба државне корпорације Ростек.

Русима је предата следећа серија нових вишенаменских ловаца Су-35С генерације 4++, сви авиони су прошли неопходна земаљска и летачка испитивања, примили су их технички стручњаци и ловци су отпутовали на своје будуће локације. Број авиона у серији није прецизиран, сва опрема је пребачена у оквиру државне одбрамбене наруџбе, фабрика је достигла високу стопу производње.

Напомиње се да ова серија завршава испоруке ловаца Су-35С по овогодишњем програму, али ће до краја 2023. године војска добити још једну серију ловаца пете генерације Су-57.

“Су-35С је један од главних ловаца у служби руске војске и данас јасно потврђује своје високе перформансе у реалним борбеним условима. Авион поседује високо ефикасно вођено оружје ваздух-ваздух и ваздух-земља великог домета, као и напредне електронске противмере и систем одбране”, рекао је први заменик шефа Ростека Владимир Артјаков.

Напоменимо да су Ваздушно-космичке снаге Русије примиле претходну серију ловаца Су-35С крајем октобра, а пре тога, крајем септембра, произвођачи авиона су војсци предали серију Су-35С и Су-57.

Ловац Су-35С је, уз Су-30СМ, главни борбени авион Ваздушно-космичких снага Русије, који је доказао своју високу ефикасност.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *