РУСИЈА НАЗИВА ПОМОЋ ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ УКРАЈИНИ, “СМЕЋЕМ”

Руско Министарство одбране тврди, да су оружје и опрема коју је Уједињено Краљевство Велике Британије и Северне Ирске послала у Кијев само „смеће“ и да више нису важни за британску војску.

Саопштење долази након што је начелник британског штаба одбране адмирал Тони Радакин рекао да је Москва изгубила скоро половину своје борбене ефикасности у Украјини од инвазије у фебруару 2022. године.

Према руском министарству одбране, запањујуће речи британског војног званичника биле су само диверзантска тактика усмерена на обезбеђивање средстава за модерно оружје.

Они су такође, наводно, показатељ да британска војска сада очајнички жели да замени „застарелу“ опрему коју је испоручила Украјини.

„Процене британског адмирала Радакина о оклопним возилима које је изгубила Русија, у комбинацији са тврдњама да су Оружане снаге Русије изгубиле “половину своје борбене способности”, обесхрабрују због голих размера лажи…“, саопштило је Министарство одбране Москве.

„Логика и циљеви пропагандистичких изјава адмирала Радакина у британском парламенту су очигледни: извући новац из стагнирајућег буџета за набавку новог оружја за војску и замену смећа које се отпрема у Украјину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *