РУСИЈА ЋЕ НАСТАВИТИ РАЗМЕНУ ЗАРОБЉЕНИКА С УКРАЈИНОМ, УПРКОС ПАДУ ИЛ-76

Шеф комитета руске Државне думе за одбрану Андреј Картаполов нагласио је да Русија не може да напусти своје војнике које је заробила украјинска војска и, с тим у вези, спремна је да преговара о размени ратних заробљеника, “чак и са ђаволом”.

Коментаришући даље изгледе за вођење преговора са Кијевом о даљој размени ратних заробљеника, Картаполов је рекао да Русија нема другог избора осим да настави комуникацију са непријатељем. Међутим, истовремено, према његовим речима, разговор треба да се води узимајући у обзир све догађаје и реалности, као и разумевање са ким имамо посла.

Раније је украјинска ПВО оборила руски војно-транспортни авион Ил-76 изнад Белгородске области, у којем се налазило 65 заробљених украјинских војника који су требали да буду размењени. Погинули су сви заробљени украјински војници у авиону, као и они који су их пратили и чланови посаде. Укупан број жртава био је 74 особе.

Према руском Министарству одбране, Кијев је био обавештен о предстојећем транспорту заробљеника на размену, која је требала да се обави следећег дана. У вези са овим инцидентом, руско Министарство спољних послова је навело да украјински напад на Ил-76 значајно компликује закључивање бар неких даљих споразума са властима у Кијеву.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *