ПРОНАЂЕНО ТЕЛО НЕСТАЛОГ ПОДОФИЦИРА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ У КАНАЛУ ДУНАВ-ТИСА-ДУНАВ!

Рониоци 72. бригаде за специјалне операције заједно са припадницима ронилачке јединице Жандармерије и припадницима Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова пронашли су јутрос беживотно тело заставника Мијодрага Тошковића који је приликом јучерашње реализације редовних вежбовних активности десантирања из хеликоптера на водену површину нестао у каналу Дунав-Тиса-Дунав.

Старији водник Бранко Војводић, који је јуче тешко повређен, превезен је на Војномедицинску академију у Београду где је синоћ оперисан. Након операције налази се на интензивној нези.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић формирао  је комисију за испитивање догађаја, која има задатак да сагледа све околности и утврди узрок његовог настанка. Стручне комисије за испитивање догађаја формирали су и командант Ратног ваздухопловства и ПВО и командант 72. бригаде за специјалне операције.

На лице места изашли су представници Вишег јавног тужилаштва у Панчеву и овлашћена службена лица војне полиције.

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић упутили су телеграме саучешћа породици страдалог припадника 72. бригаде за специјалне операције.

Заставник Мијодраг Тошковић рођен је 1980. године на Цетињу. У професионалној служби у Војсци Србије био је од 2000. године. Више пута је одликован и награђиван за резултате у служби. Био је ожењен и отац троје деце.

Трагична смрт заставника Тошковића погодила је припаднике Војске Србије. Ова трагедија догодила се у деликатној ситуацији за време велике војне вежбе “Вихор 2024” коју једнице Војске Србије изводе на целој територији државе.

За разлику од периода после 2000-тих година у последњих пар година Војска Србије никада више није имала војних вежби и активности. Иако су биле предузете све мере и радње заштите припадника ВС, овакви трагични догађаји су на жалост понекад неминовност и немогуће је утицати на околности које ће довести до ње.

Истрага о трагичној смрти заставника Тошковића је у току и све надлежне сужбе су покренуте како би се разјасниле све околности које су довеле до трагедије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *