ПРИПАДНИК МОРНАРИЧКИХ ФОКА ПОВРЕЂЕН НА АЕРОМИТИНГУ

Припадник познатих “морнаричких фока”, јединице за специјално ратовање РМ САД и члан демонстрационог падобранског тима повређен је током аеромитинга Duluth Air and Aviation Expo у Минесоти у суботу 15. јула, када је приликом извођења акробација у ваздуху дошло до проблема.

Портпарол Kоманде за специјалног ратовања РМ САД комодор Бен Тисдејл није прецизирао шта се догодило у понедељак 17. јула, наводећи у мејлу да је падобранац-морнар „био умешан у инцидент који је довео до повреда“.

Међутим, један од новинара листа Duluth News Tribune био је у суботу на аеромитингу и навео да је морнар снажно ударио о тло приликом доскока.

Према писању News Tribune, фотограф овог листа био је сведок кад је падобранац-морнар ударио о земљу „након што се одвојио од другог колеге током маневра у којем су били причвршћени један за другог.

„Обојица су имала падобране током маневра“, наводи се у извештају News Tribune. „Фотограф News Tribune навео је да су се, док се пар приближавао земљи, раздвојили док су били у хоризонталној позицији. Том приликом, један од падобранаца је снажно ударио у земљу док се други безбедно приземљио”.

Тисдејл је одбио да пружи конкретне детаље о повредама падобранца-морнара, али је рекао да је он остао у локалној болници до понедељка поподне те да је „у стабилном стању и да се очекује да ће се потпуно опоравити“.

Тисдејл је такође одбио да открије чин повређеног падобранца-морнара, позивајући се на прописе о приватности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *