ПОДОФИЦИРИ РОДА ИНЖЕЊЕРИЈЕ ИЗВЕЛИ ОБУКУ НА РЕЦИ САВИ КОД ШАПЦА: ПОНТОЊЕРЦИ ПРОВЕРИЛИ СТЕЧЕНО ЗНАЊЕ! ФОТО

На привременом полигону Војске Србије на реци Сави код Шапца у току је реализација стационарног логоровања војника на служењу војног рока генерације „март 2024“ и полазника курсева за подофицире рода инжињерије. 

Фото: Министарство одбране Србије

Tоком двонедељних вежбовних активности, војници и будући подофицири унапређују знања и вештине стечене у Центру за обуку копнене војске, у којем у овој фази оспособљавања пролазе специјалистичку обуку за дужности у оквиру рода.

Фото: Министарство одбране Србије

Фокус током обуке на реци је на организовању скелских и десантних места преласка, извиђању комуникација и савлађивању водене препреке уз употребу формацијских и импровизованих инжињеријских средстава. Реализује се и обука за употребу минско-експлозивних средстава у извршавању специјалистичких задатака инжињерије у захвату пловних путева. 

Фото: Министарство одбране Србије

Стационарно логоровање је један од завршних сегмената специјалистичке обуке војника на служењу војног рока, али и полазника курсева за подофицире Војске Србије. 

Фото: Министарство одбране Србије

Војнике сада очекује провера обучености и потом колективна обука у инжињеријским јединицама Војске Србије до завршетка служења војног рока, док ће будући подофицири наставити методско и стручно оспособљавање по програму курсева за подофицире, како би се у потпуности припремили за почетне подофицирске дужности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *