ПАРТНЕР 2023: ЧЕТВРТИ ДАН, САЈАМ ОТВОРЕН ЗА ШИРУ ЈАВНОСТ

Пише: Данко Боројевић

Четвртак 28. септембар, четврти је дан трајања сајма и уједно као последњи, био је отворени дан за посету шире популације.

ПОТПИСАН УГОВОР ИЗМЕЂУ ЈУГОИМПОРТА И МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ

Како то бива на сваком сајму, последњи дан Партнера 2023 обележио је бројне пословне договоре, потписивање уговора, као и успостављање нових пословних контаката а и још много тога.

Данас је министар одбране Милош Вучевић, присуствовао потписивању уговора између Министарства одбране Републике Србије и ЈП Југоимпорт СДПР за набавку и модернизацију 92 сложене борбене платформе за потребе Војске Србије, у вредности од око 13,5 милијарди динара.

Утвин HAWK 5 (Фото ТВ Фронт, Данко Боројевић)

ТВ ФРОНТ УГОСТИЛА ВЛАДИМИРА ИВАНОВИЋА

Последњи дан одржавања сајма, омогућио је да ТВ Фронт угости нашег реномираног стручњака за оклоп, пре свега за тенкове из Републике Српске, господина Владимира Ивановића.

Влада Ивановић даје интервју ТВ Фронт (Фото ТВ Фронт, Данко Боројевић)

Влада Ивановић том приликом дао је вишеминутни интервју за ову медијску кућу. Током интервјуа, Ивановић се пре свега осврнуо на наш тенк М-84, његову перспективу даљи развој и модернизацију. Будући да је овај реномирани “тенкиста”, управо учествовао у развоју тенка М-84, за њега нема тајни што се тиче овог тенка. Напротив, било би пожељно да се његово знање, максимално искористи и пренесе на млађе генерације. Што је и жеља Ивановића.

А ово је моја препорука надлежним: “искористите овакве људе, да своја драгоцена животна искуства, енормно знање па и везе широм света пренесу на млађе генерације. Јер ако то не урадимо, њиховим одласком, нестаје и знање а и још много тога”.

Тенк М-84АС (Фото ТВ Фронт, Данко Боројевић)

ОТВОРЕНИ ДАН

Како је одлучено, да овај четвртак буде дан за “цивилне” посете сајму, многи љубитељи оваквих сајмова широм света па и код нас, искористили су прилику да исти и посете. Посебно је било лепо видети, децу која су трчкала око изложених експоната моћног наоружања. Можда се међу њима крије неки будући тенкиста, артиљерац, пилот?

Жеља ми је, да будућој генерацији српских војника, њихова служба протекне у миру и евентуално у мировним мисијама, као највећем изазову у њиховој каријери.

Надам се, да је моја генерација, последња генерација српских војника, која је гинула за опстанак Срба на овим просторима. А да ће будуће генерације српских војника, о рату учити само из историје.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *