НОВИ ДЕТАЉИ ОКО УПАДА ТРОЈИЦЕ НАОРУЖАНИХ ПРИПАДНИКА ТАКОЗВАНЕ КОСОВСКЕ ПОЛИЦИЈЕ НА ТЕРИТОРИЈУ ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ

ТВ Фронт/МУП Србије

Припадници специјалних јединица српске полиције ухапсили су на територији централне Србије тројицу до зуба наоружаних косовских специјалаца. Сва тројица била су наоружана аутоматским оружјем и у пуној ратној опреми са џи-пи-ес уређајима, мапама и другом опремом.

Поводом овог ванредног догађаја МУП Србије организовао је ванредну конференцију за новинаре на којој су саопштени на ванредној конференцији за новинаре у Палати Србије.

Жељко Бркић државни секретар МУП-а Србије у обраћању медијима је рекао да су данас у среду 14. јуна 2023 у 12.38 сати , у административном појасу према Косову и Метохији, далеко у дубини територије Србије, припадници антитерористичке јединице лоцирали и ухапсили припаднике такозване косовске полиције.

„У Административном појасу према АП Косово и Метохија, далеко у дубини територије централне Србије припадници Министарства унутрашњих послова, Антитерористичке групе посебне јединице полиције лоцирали и ухапсили три припадника такозване косовске полиције. Сва тројица ухапшених били су у пуној ратној опреми, наоружани са три аутоматске пушке, муницијом, гпс уређајима, мапама и другом опремом. Тројица припадника тзв. косовске полиције са иницијалима Р. З., Б.С. и М.Ш. су службеним возилом марке „дачија дастер“ дошли до алтернативног прелаза Тресава – Батњик, оставили возило и наставили пешке путним правцем Орахово – Гњилица, где су лоцирани и ухапшени од стране Антитерористичке групе посебне јединице полиције Министарства унутрашњих послова”, рекао је државни секретар Бркић.

” Наглашавам да је Република Србија озбиљна држава и да припадници Министарства унутрашњих послова ни у једном тренутку нису прелазили, нису били близу административне линије, те самим тим нису прекршили Резолуцију 1244 као ни војно-технички споразум, нити су предузели ниједан противправни акт приликом поступања према ухапшеним лицима”, изјавио је Бркић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *