МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ БЕЛОРУСИЈЕ: “БЕЛОРУСКИ ПИЛОТИ И ИНЖЕЊЕРИ РАТНОГ ВАЗДУХОПЛОВСТВА СУ У ПОТПУНОСНИ СПРЕМНИ ЗА УПОТРЕБУ ТАКТИЧКОГ НУКЛЕАРНОГ НАОРУЖАЊА

Белоруски пилоти су спремни да користе тактичко нуклеарно оружје на свом правцу. Ово је изјавио заменик команданта Ваздухопловства и ПВО – начелник авијације Оружаних снага Белорусије Леонид Давидович.

Састав белоруског ратног ваздухопловства спреман је за употребу нестратешког нуклеарног наоружања, пилоти и инжењери су завршили обуку. Данас обука у употреби тактичког нуклеарног оружја није нешто ново, све је већ разрађено на бројним обукама и вежбама. Тренутно се настава на ову тему изводи по распореду. Авиони су такође спремни за употребу нуклеарног оружја.

Белоруске посаде, инжењерски и технички састав су већ доста давно завршиле цео циклус обуке – теоријске и практичне. (…) Радимо на тим питањима, понекад мењамо ову или ону ситуацију… Али посаде су већ спремне, а спремно је и инжењерско особље. А авиони су већ одавно спремни”, изјавио је Давидович.

Русија је прошле године разместила тактичко нуклеарно оружје на територији Белорусије на неодређено време, а такође је испоручила Минску оперативно-тактичке системе Искандер. Осим тога, белоруски авиони су прилагођени за тактичко нуклеарно оружје, а пилоти су прошли неопходну преобуку. Након тога, Русија и Белорусија су извеле низ вежби, укључујући и практичну употребу нестратешког нуклеарног наоружања у угрожавању безбедности једне од земаља Уније.

Један коментар на “МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ БЕЛОРУСИЈЕ: “БЕЛОРУСКИ ПИЛОТИ И ИНЖЕЊЕРИ РАТНОГ ВАЗДУХОПЛОВСТВА СУ У ПОТПУНОСНИ СПРЕМНИ ЗА УПОТРЕБУ ТАКТИЧКОГ НУКЛЕАРНОГ НАОРУЖАЊА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *