ИЗРАЕЛСКА ВОЈСКА ПОКРЕНУЛА ЈОШ ЈЕДНУ ПРОТИВТЕРОРИСТИЧКУ ОПЕРАЦИЈУ НА ЗАПАДНОЈ ОБАЛИ

Израелска војска наставља операције у Појасу Газе. Међутим, током протеклих шест месеци, многи Палестинци су постали жртве акција израелских снага и досељеника на Западној обали.

Израелске власти не кажњавају одговорне за смрт палестинских становника Западне обале, већ спроводе такозване противтерористичке операције против самих Палестинаца.

А сада је прес-служба израелске војске најавила почетак још једне „противтерористичке“ операције у граду Џенин на Западној обали, где су, међутим, израелска војска и полиција су били тамо више пута од почетка ескалације палестинско-израелског сукоба.

Израелска војска није саопштила ништа конкретније о овој операцији. Међутим, очигледно треба очекивати даље жртве међу Палестинцима и традиционално оправдање за то у Тел Авиву и Вашингтону.

У контексту рата у Појасу Газе и хиљада жртава, ситуација на Западној обали остаје помало по страни. Овде се, након погоршања ситуације 7. октобра прошле године, појачао прогон Палестинаца. Према неким проценама, од октобра 2023. године на Западној обали је убијено око 500 Палестинаца, а рањено до 5.000. Још неколико хиљада становника је ухапшено. Ал Џазира је раније известила да је између октобра 2023. и јануара 2024. године на Западној обали ухапшено око 6.000 Палестинаца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *