ХУТИ ЛАНСИРАЛИ СВОЈУ БАЛИСТИЧКУ РАКЕТУ ТИПА ПАЛЕСТИНА У ПРАВЦУ ЈУГА ИЗРАЕЛА

Јеменска група Ансар Алах извела је ракетни напад на израелски град Еилат. Ово је одмаралиште у јужном Израелу, које се налази на обали Црвеног мора.

Извештаји јеменске побуњеничке команде указују да је први пут напад изведен балистичком ракетом сопственог (јеменског) дизајна. Пажњу привлачи и назив ракете „Палестина“.

Команда израелске војске тврди да је ракету земља-земља коју су испалили Хути пресрео израелски ПВО систем.

Истовремено, наводи се да су напади изведени и на север Израела – из Либана. У овом случају, напад су извеле формације Хезболаха. Раније је јављено о великим пожарима који су захватили северни округ Израела као резултат гранатирања са либанске територије. Јеменска новинска агенција јавља да је Хезболах извео ударе на циљеве 210. Јарден дивизије израелске војске. Из поруке:

Погођени су штаб и касарне у којима су били израелски војници из дивизије Јарден на Голанској висоравни коју су окупирали Израел”.

Израелска страна не коментарише изјаву о уништењу ових циљева од Хезболаха. Истовремено, израелски војни кабинет предлаже да се „бомбардује Либан док се не вреати у камено доба“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *