ХИРУРШКА ПРЕЦИЗНОСТ СРПСКИХ РАКЕТАША НАД ШАБЛОМ: Нева успешно погодила све мете! ФОТО


Државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић предводио је делегацију Министарства одбране и Војске Србије која је данас на полигону ”Шабла” недалеко од Варне присуствовала бојевим гађањима циљева у ваздушном простору које су извели припадници Војске Србије и Бугарске армије.

Висок ниво прецизности и изванредни погоци наших припадника учинили су успешним и овогодишње гађање циљева у ваздушном простору на полигону „Шабла“. Тиме је завршено седмо гађање које припадници нашег Ратног ваздухопловства и ПВО изводе са колегама из оружаних снага Републике Бугарске. И овога пута и ракетне јединице за ПВД и ловачка авијација показале су одличну оспособљеност посада и послуга.

Фото: Министарство одбране Србије

Државни секретар Старовић и начелник одбране Бугарске армије адмирал Емил Ефтимов, у присуству команданта Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковника Душка Жарковића, честитали су припадницима јединица противваздухопловне одбране који су данас реализовали гађање.

Фото: Министарство одбране Србије

По повратку са положаја, са посадама, као и са руководиоцима гађања – начелником штаба у Команди РВ и ПВО бригадним генералом Горданом Павловићем и командантом 250. ракетне бригаде за ПВД бригадним генералом Тиосавом Јанковићем, разговарали су о и њиховим утисцима и значају искуства које се стичу на оваквим гађањима.

Фото: Министарство одбране Србије

По циљевима у ваздушном простору изнад Црног мора, припадници 250. ракетне бригаде дејствовали су из ракетних система „нева“ и „куб“, а припадници 204. ваздухопловне бригаде ракетама ваздух–ваздух из авиона МиГ-29.  

Фото: Министарство одбране Србије

Данашњем гађању претходиле су припреме борбених послуга јединица за противваздухопловна дејства на полигону “Шабла” и припадника авијацијских јединица на аеродрому “Балчик”, а циљ ових бојевих гађања је унапређење укупне способности јединица Ратног ваздухопловства и ПВО за заштиту ваздушног простора Републике Србије и прилика за припаднике ових јединица да се у пракси увере у могућности средстава ратне технике у наоружању Војске Србије.

Фото: Министарство одбране Србије

Припадници Војске Србије су по циљевима у ваздушном простору са црноморског полигона “Шабла“ први пут дејствовали 2010. године.

Фото: Министарство одбране Србије

Завршном гађању на полигону “Шабла” присуствовали су помоћник министра за политику одбране Предраг Бандић, амбасадор Републике Србије у Софији Жељко Јовић и изасланик одбране Републике Србије у Софији потпуковник Жељко Симић.

ФОТО ГАЛЕРИЈА:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *