ХЕЗБОЛАХОВ СИСТЕМ ПВО ЈЕ СОФИСТИЦИРАНИЈИ НЕГО ШТО ЈЕ ИЗРАЕЛ МИСЛИО

Израел је већ тестирао своју противваздушну одбрану против иранских беспилотних летелица и пројектила, али какве су могућности противваздушне одбране Хезболаха?

Израел је интензивно гађао инфраструктуру Хезболаха у јужном Либану упоредо са текућим ратом у Појасу Газе. Поред регрутовања у организацију, Хезболах такође побољшава своју заштиту читавим системом противваздушне одбране која је намењена обарању дронова и других беспилотних летелица.

Употреба дронова од стране Хезболаха, која је почела пре 20 година, настала је кроз његову сарадњу са Ираном. Садашњи и савремени дронови, који су коришћени у последњим операцијама у Араб ал Арамшеу, могу да понесу око 50 килограма експлозива и имају домет лансирања и способност да достигну удаљеност од око 150 км.

Извештаји арапских медија откривају да је, уз иранску беспилотну летелицу Shahed, противваздушна одбрана главни фактор који указује на развој Хезболаха. Осим ракета заснованих на вештачкој интелигенцији, Хезболах има и ракете способне да савладају напредне израелске беспилотне летелице као што су “Hermes 450” и “Hermes 900.”

Други део система ПВО Хезболаха укључује систем СА8, који укључује ракете кратког домета које достижу 2-9 километра и висине до пет километара, а систем СА17 има 20 километара домет.

Арапски извори су известили да још увек постоје друга оружја и системи које Хезболах још није открио и они који могу бити важнији и већи по свом утицају и напредовању.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *