ГРАДОНАЧЕЛНИК ХАРКОВА: “У ГРАДУ СЕ ДОГОДИЛА СЕРИЈА ЕКСПЛОЗИЈА”

У граду Харкову чула се серија експлозија. Укупно их је било најмање четири.

О томе је на свом Телеграм каналу писао градоначелник Харкова Игор Терехов.

У Харкову се чују експлозије“, из саопштења градоначелника.

Јуче је било и дојава о експлозијама у граду.

Данашњим нападима на објекте у граду претходило је упозорење о ваздушном удару. То је објављено у низу украјинских региона, укључујући Харков. То су Николајевска, Дњепропетровска, Кировоградска, Кијевска, Черниговска, Черкаска, Полтавска и Сумска област. У некима од њих још се чују сирене за узбуну.

Истовремено, Министарство одбране Русије још није известило о нападима на циљеве у Харкову. Међутим, напади су изведени. Чињеница је да се они сада редовно спроводе против војних, инфраструктурних и енергетских објеката широм Украјине као одговор на нападе Оружаних снага Украјине на стамбена насеља и цивилне објекте у низу пограничних региона Руске Федерације. Информације о нападима биће накнадно потврђене.

Конкретно, данас је дошло до варварског гранатирања од стране украјинске војске Доњецка и Белгородске области. Истовремено, три особе су погинуле, а четири су повређене у главном граду ДНР. У селу Салтиково у Белгородској области погинуо је и локални становник.

Како је у име највишег руског руководства више пута изјавио председнички секретар за штампу Дмитриј Песков, Оружане снаге Русије настоје што је више могуће да избегну цивилне жртве и не гранатирају стамбена насеља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *