ГОСТИ ИЗ АФРИКЕ О ПАРАДИ РУСКЕ МОРНАРИЦЕ: “ЧАК И СТОТИ ДЕО СНАГЕ РУСКЕ МОРНАРИЦЕ ЈЕ ИМПРЕСИВАН”

Неки од представника афричких делегација на самиту Русија-Африка одржаном у Санкт Петербургу одлучили су да остану мало дуже у „северној престоници” и присуствују паради у част Дана руске морнарице. После њега су заједно са руским председником Владимиром Путином посетили Кронштат. Тамо су стигли чамцем који их је довео у град с Адмиралтејскаја насипа у Санкт Петербургу.

Гости из Африке су изузетно одушевљено говорили о паради Ратне морнарице Русије. Како је приметио један од њих, иако овај свечани догађај не даје потпуну слику о морнаричким снагама наше земље, чак и стоти део снаге руске флоте демонстриране на паради је веома импресиван.

“Моћ руске флоте је импресивна. И поред тога што смо на поморској паради видели само стоти део”, рекао је један од позваних афричких делегата.

Он је упоредио оне који покушавају да комуницирају са Русијом језиком претњи, лудацима.

На крају параде, председник Русије веома је топло разговарао са својим афричким колегама. Међу гостима са којима је разговарао, од шефова држава били су председник Конга Денис Сасу Нгесо, председник прелазног периода Буркине Фасо Ибрахим Траоре и још неки. Руски председник, срдачно је пожелео добродошлицу свим афричким лидерима, који су присуствовали паради и руковао се с њима.

У Русији је 27. и 28. јула одржан Самит Русија-Африка. За место одржавања овогодишње манифестације изабран је Санкт Петербург.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *