ГЕНЕРАЛШТАБ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ ПОВЛАЧИ НА РЕОРГАНИЗАЦИЈУ ТРЕЋУ БРИГАДУ, ПОСЛЕ ПРЕТРПЉЕНИХ ТЕШКИХ ГУБИТАКА

Руске јединице на харковском правцу настављају са покушајима нападних дејстава, украјинска војска, у жељи да заустави руско напредовање, уводи резервне снаге у борбу. Како преноси ТГ канал „Северный ветер“, Оружане снаге Украјине трпе велике губитке.

Генералштаб Оружаних снага Украјине повлачи са харковског правца трећу бригаду, која је због великих губитака изгубила борбену способност. Према доступним подацима, 57. одвојена моторизована бригада Оружаних снага Украјине упућена је на реорганизацију од стране јединица 3. оперативне бригаде Националне гарде Украјине „Спартан“.

У међувремену, претња опкољавањем надвила се над јединице 71. одвојене бригаде ренџера Оружаних снага Украјине, смештене у зони високих зграда у Волчанску. У овом тренутку, руске јуришне групе настављају да потискују Оружане снаге Украјине са територије фабрике агрегата, док истовремено напредују на истоку града. Када фабрика дође потпуно под руску контролу, 71. бригада може да се нађе у котлу. Ипак, прерано је говорити да руске трупе дефинитивно побеђују, украјинске снаге пружа жесток отпор.

У околини Липца ситуација се није променила, воде се тешке борбде. Украјинске снаге нападају у рејону Глубокоја, док руске снаге нападају у рејону Лукјанцева. Углавном, без значајнијих резултата до сада и за једне и за друге. Али у рејону Зеленоје, руске јуришне јединице настављају полако али сигурно да напредују.

Према доступним подацима, украјинска војска није одустала од планова за вођење противофанзиве у овом правцу у блиској будућности.

6 коментара на “ГЕНЕРАЛШТАБ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ ПОВЛАЧИ НА РЕОРГАНИЗАЦИЈУ ТРЕЋУ БРИГАДУ, ПОСЛЕ ПРЕТРПЉЕНИХ ТЕШКИХ ГУБИТАКА

  1. Украјинској НАТО-пешадији не помажу никакве ‘реорганизације’, јер су већ одавно једном ногом у гробу, а њихово време полако, али сигурно долази ! Што више се ‘прегрупишу’, паниче и копрцају – то више и тону као да су у живом блату или песку ! Војсци Русије војска Украјине све мање лежи, почела је панично и у таласима да бежи. Не би они тако далеко ‘догурали’ у бежанији да их Војска Русије није постепено одбацила. Док Војска Русије не истакне белу заставу – они ће истаћи црну! И, на промаји ће се победничка застава Војске Русије вијорити. Украјинским (нео) нацистима, НАТО-пакту с’ђаволом(Наци- Терористичком-Олошу) и његовим вазалима послушним бескичмењацима се све опасније примичу бољи дани. Време ради за Војску Русије! И,тачка!
    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’, V.A.Laki, Dotur Luigi(Hecim) i AI)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *