ДРУШТВО ИНДОЈЕРМЕНСКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА ТРАЖИ ОТВАРАЊЕ ИНДИЈСКЕ ВОЈНЕ БАЗЕ У ЈЕРМЕНИЈИ

На страницама јерменске штампе појавио се материјал који говори о предлогу за стварање стране војне базе у земљи. Ову иницијативу је покренуо Ранањаи Ананд, који је председник Друштва индојерменског пријатељства.

Према Р. Ананду, написаном на друштвеној мрежи, „дошло је време за распоређивање индијске војне базе у Јерменији“.

“Ово би могла бити база индијског ваздухопловства на неком од јерменских аеродрома”, наводи индијски представник.

Према његовим речима, турски председник планира да посети Нахичеванску аутономну област (Азербејџан) и натера Јереван да отвори коридор Зангезур. Тако Ананд јасно ставља до знања да јерменске власти заиста блокирају коридор Зангезур (Сјуник) за транспорт робе из једног дела Азербејџана у други.

“Ово није добра вест за Индију. Уосталом, тада ће се појавити пантурска претња индијском Кашмиру. А представљаће је тројка Азербејџан-Турска-Пакистан”, наводи Ананд.

У том погледу је „дошло време“, према индијском друштвеном активисти који ради са Јерменијом, да се отвори база индијских ваздухопловних снага у овој земљи.

Међутим, сврха таквог открића није сасвим јасна. Хоће ли индијска авијација ударити турски и азербејџански транспорт у коридору Зангезур? Или ће на неки други начин помоћи Јеревану да блокира ову транспортну артерију, у ствари, кршећи обавезе које је јерменска влада раније преузела у склопу споразума.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *