ДОК БЕЛОРУСИ ВЕЖБАЈУ СА ИСКАНДЕРИМА И СУ-25 РУСИ КОРИСТЕ ИСТО ИСКАНДЕРЕ, АЛИ УМЕСТО СУ-25 АНГАЖОВАНИ СУ-24, АЛИ НЕ И СУ-34!

Руски председник Владимир Путин наредио је данас брзу вежбу руских нестратешких нуклеарних снага, са јединицама балистичких ракета кратког домета 9К720 Искандер, тактичким бомбардерима Су-24 „Фенцер” и неколико других елемената руских оружаних снага на југозападу земља као и Белорусија су стављене у стање високе приправности.

Руски званичници су изјавили да су ове вежбе резултат недавних ратоборних изјава западних званичника заједно са оштрим дестабилизујућим акцијама које је предузело неколико земаља НАТО-а.

По налогу Врховног команданта Оружаних снага Руске Федерације, у циљу повећања спремности нестратешких нуклеарних снага за извршење борбених задатака, Генералштаб је започео припреме за одржавање вежби у близини будућност са ракетним формацијама Јужног војног округа уз учешће авијације, као и снага Ратне морнарице. Током вежбе биће спроведен низ активности на увежбавању припреме и употребе нестратешког нуклеарног наоружања.

Вежба има за циљ одржавање спремности људства и опреме јединица за борбену употребу нестратешког нуклеарног наоружања за одговор и у циљу безусловног обезбеђења територијалног интегритета и суверенитета руске државе као одговор на провокативне изјаве и претње појединаца западних званичника против Руске Федерације”, саопштило је Министарство одбране Руске Федерације.

0 коментара на “ДОК БЕЛОРУСИ ВЕЖБАЈУ СА ИСКАНДЕРИМА И СУ-25 РУСИ КОРИСТЕ ИСТО ИСКАНДЕРЕ, АЛИ УМЕСТО СУ-25 АНГАЖОВАНИ СУ-24, АЛИ НЕ И СУ-34!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *