ДИВИЗИОН БЕЛОРУСКИХ С-400 СТУПИО НА ДУЖНОСТ

Министарство одбране Белорусије саопштило је да је ефикасност система ПВО те земље у заштити ваздушног простора Белорусије значајно повећана од када је на борбено дежурство ступио дивизион ракетног система С-400 “Тријумф”.

Како је навео командант Ваздухопловства и ПВО Белорусије Андреј Лукјанович каже да је значајано што је дивизион ракетног система С-400 стигао у Белорусију и што је ступио на дужност.

 “Јединица наоружана савременим, најнапреднијим противваздушним ракетним системима С-400 ступила је на борбено дежурство. И што је још важније, то се догодило уочи нашег најважнијег празника – Дана независности Републике Белорусије”, рекао је он.

Према његовим речима, током тешке војно-политичке ситуације која се развија око Белорусије, важније је него икада бити потпуно наоружан.

 „Људство је обучено, овладало савременом опремом, одрадило своје вежбе на полигону Капустин Јар и спремно је да испуни главни задатак са којим се суочавају снаге ПВО“, изјавио је Андреј Лукјанович, а преноси белоруска новинска агенција Белта

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *