АВИЈАЦИЈА РУСИЈЕ ИЗВРШИЛА УДАРЕ ПО ПОЛОЖАЈИМА УКРАЈИНАЦА У РЕЈОНУ СЕВЕРСКА

На Краснолиманском делу линије додира у рејонима Серебрјански и Торски, артиљеријска ватра и удари армијске авијације групе „Центар“ Оружаних снага Русије, спречили су нападе јуришних група механизованих бригада украјинске војске. Као резултат сукоба, губици Оружаних снага Украјине износили су 90 бораца, уништена су два минобацача, борбено возило пешадије и два оклопна аутомобила.

Бомбардери су напали два украјинска положаја у областима насеља Серебрјанка и Торскоје. Уз помоћ система ПВО оборене су четири украјинске беспилотне летелице.

Такође се наводи да на територији Харковске и Сумске области Војска Украјине распоређује значајан број снага, укључујући јединице које се састоје од страних плаћеника. Конкретно, постоји пребацивање у граничне области диверзантске групе снага за специјалне операције Украјине, укључујући и остатке такозваног „Руског добровољачког корпуса“. Активна кретања у близини границе Руске Федерације и појава разних формација плаћеника могу указивати на следеће нападе на руску територију које планира украјинска команда. Такође је вероватно, да Украјина планира масован напад дроновима, дубоко унутар територије Русије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *