АМЕРИЧКИ ИЗВИЂАЧ АРТЕМИС ПОНОВО ЛЕТИ УЗ ГРАНИЦУ СА СРБИЈОМ!

Андреј Млакар

Авион Војске САД за електронско извиђање Bombardier Challenger 650 Artemis поново лети уз границу са Србијом.

У току је осматрачки лет око северне и западне границе.

Лет је започео из ваздухопловне базе Михаил Михаил Когалницеану код Констанце. Летелица је затузела курс према северу и код Сегедина кренула уз северну границу са Србијим, затим ушао у Хрватску правцем Доњи Михољац- Нашице-Славноски брод ушао у БИХ и настави лет правцем Тузла-Сарајево-Мостар, где је обавио неколико извиђачких летова уз саму границу са Србијом.

Према информацијама са апликације Флајт Радар летелица лети на висини од 9.754 метра.

Ово нису први осматрачки летови у околини Србије овог типа летелие, који су били интензивни и у марту и априлу месецу ове године о чему је говорио и командант Америчких снага у Европи генерал Каволи који је говорио да је нужно повећати број оваквих летова у региону БиХ и Србије.

Надавно свој извиђачи лет имао је и француски авион, у зони серверног дела административне линије АП Косова и Метохије са Централном и јужним делом Централне Србије извиђајући зону Пештра где је војска изводила здружену тактичку вежбу Вихор 2024.

Сви Bombardier Challenger 650 Artemis смештени су у ваздухопловниој бази Михаил Когалницеану на обали Црног Мора код Констанце која покрива најисточније крило северноатланске алијансе. Он је осматрао зону североисточне границе Србије од границе тромеђе Србије, Мађарске и Румуније до Кладова.

НЕ ПРОПУСТИТЕ:

0 коментара на “АМЕРИЧКИ ИЗВИЂАЧ АРТЕМИС ПОНОВО ЛЕТИ УЗ ГРАНИЦУ СА СРБИЈОМ!

  1. …a kako to da im je data dozvola za ulaz na teritoriju BiH..? Ko im je dozvolio prelet teritorije? Zabranite im prelet po planu leta sledeći put kada ga najavljuju i gotovo…
    Šta uopšte i ”nadziru”..?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *