ОВАКО ИЗГЛЕДА ОБУКА ПАДОБРАНАЦА 63. ПАДОБРАНСКЕ БРИГАДЕ У ВАЗДУШНОМ ТУНЕЛУ!

Припадници 63. падобранске бригаде који пролазе напредне облике обучавања за војне падобранце боравили су претходне недеље у Прагу на обуци у ваздушном тунелу

Ова врста обучавања се реализује по други пут у Чешкој, а њен значај огледа се у безбедности, уштеди материјалних ресурса и скраћивању времена за реализацију више падобранске обуке, која за циљ има оспособљавање падобранаца за вршење скокова на слободно дејство, специјалним падобраном типа крило, са наоружањем и опремом и на терене малих димензија.

Тежиште је било на савлађивању елемената слободног пада и оспособљавању за падобранске скокове са торбама за терет, односно наоружање и војну опрему. Сваки од падобранаца Војске Србије је у ваздушном тунелу провео време еквивалентно слободном паду оствареном приликом извршења око 50 тренажних скокова из ваздухоплова са висине од 4000 метара.

Знања и вештине којима су припадници 63. падобранске бригаде овладали у ваздушном тунелу и искуства која су разменили са колегама из Чешке Републике биће од велике користи у даљем раду приликом извођења падобранских скокова и обуке млађих падобранаца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *