WALL STREET JORNAL ТВРДИ: УКРАЈИНА СПРЕМА МАСОВНИ НАПАД ДРОНОВИМА НА МОСКВУ! КАО ДАН “Д” ОЗНАЧЕН 24. АВГУСТ

Амерички Wall Street Jorunal објавио је велики текст на тему да украјинске власти припремају масовни напад украјинских беспилотних летелица на руску територију, односно руску престоницу Москву.

Аутор текста наводи да је серија напада које је Украјина у последње време извела на руску престоницу Москва била проба-тест како би се испитала густина ПВО, слабости и којим правцима извести оно што следи.

Наиме, операција у којој би војне власти Кијева извели масовни напад дроновима када би на Москву биле послате десетине дронова и беспилотних летелица.

Wall Street Jorunal пише да украјина планира да наоадне град из више праваца одједном, а као кључни датум за извођење ове операције наводи се 24. август украјински дан независноасти.

У прилог овој теми говори и видео прилог који се проширио друштвеним мрежама а који говори у прилог овог напада и почетак масовних удара на Русију.

Подсетимо, Москва је крајем прошле године почела интензивно да се спрема за масовне нападе, када су на кровове најважнијих зграда постављени ПВО системи Панцир С-1 а у предграђу Тор М2 и С-400.

Иначе ПВО систем Панцир С-1 је до сад највише интензивно употребљен у обарању украјинских беспилотних летелица са којима је нападано подмосковље.

Да ли ће Кијев да заиста реализује овај план остаје да се види

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *