ОВАКО ЈЕ БРИТАНСКОМ КРСТАРЕЋОМ РАКЕТОМ НАПАДНУТ ЧОНГАРСКИ МОСТ! КАМЕРА ЗАБЕЛЕЖИЛА УДАР ВИДЕО

Два дана пошто је руски министар одбране Сергеј шојгу јавно упозорио да ће се Украјина суочити са одмаздом у случају да крстарећим ракетама нападну територији Русије, укључујући и Крим уследио је ракетни напад на четири моста који повезују Крим са Херонском и Запорошком области.

Напад је изведен у ноћи среда на четвртак и у четвертак рано ујутро када је око 5 сати по локалном времену нападнут Чонгарски мост, који је највећи и најважнији у вези копненог дела Крима са Хероснком области.

У четвртак увече освануо је и снимак напада на Чонгарски мост, односно тренутак када је крстарећа ракета Сторм Шедоу ударила у мост и направила рупу у њему, али га није уништила.

Мост је тешко оштећен и преко њега је саобраћај привремено обустављен док се не санирају оштећења.

“Према прелиминарним подацима, забележена су четири доласка неидентификованих пројектила. Увиђајем су заплењени елементи ових пројектила, од којих један има ознаку на натписној плочици која указује да је ова ракета произведена у Француској”, рекао је један члан истражне екипе.

Како је јавио дописник РИА Новости са лица места, на фрагментима ракета су видљиве ознаке МБДА Француска, произвођача француско-британских ракета 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *