ОБОРЕНЕ ДВЕ УКРАЈИНСКЕ БЕСПИЛОТНЕ ЛЕТЕЛИЦЕ У ПОДМОСКОВЉУ: На мети била војна складишта! Борбено деловала ПВО

Два непозната дорна рано јутрос оборена су у Подмосковљу и како је наведено били су усмерени према два оближња војна складишта.

Губернатор Московске области Андреј Воробјов навео је да су два дрона уочена у Наро-Фоминском градском округу у селу Калињенцу.

“Данас су два апарта слична авиону пала отприлике у 5.30 и 5.50 ујутро на прилазу магацину једне од војних јединица услед деловања војске. Пронађени су фрагменти, без оштећења и жртава. Ангажоване су специјалне службе, увиђај је у току, територија је сада ограђена”, навео је гувернер Белгородске области.

Средства за борбу против беспилотних летелица су се изборила са својим задатком током данашњег напада беспилотних летелица у Подмосковљу, рекао је у интервјуу новинарима Дмитриј Песков, прес-секретар председника Руске Федерације.

Фото Принтскрин Јутрјуб

„Дошло је до напада, средства за борбу против беспилотних летелица су изашла на крај са својим задатком. Сада надлежни органи воде истрагу“, рекао је он. Песков је додао да су дронови „неутрализовани“. Детаље треба тражити у Министарству одбране“, закључио је он.

Судећи према снимцима и фрагментима ради се о украјнској беспилотној летелици УЈ-22.

Беспилотна летелица УЈ-22

Украјина је ову беспилотну летелицу приказала 2021. године, а у оперативну употреби се налази од 2022. Ову беспилотну летелицу која личи на омањи авион покреће двотактни бензински мотор. Труп летелице је класични аеродинамички облик. Осим за борбене овај дрон користи се и за извиђачке задатке у ту сврху има постављену камеру и електронску опрему за меморисање снимљеног материјала.

УЈ-22 је дужине 3,3 м, а ширине 4,6 м.

Минимална висина лета је 50 м, а максимална 6000 м

Летелица лети минималном брзином од 90 км/х и максималном брзином од 160 км/х

Посада која опсужује и управља овом беспилотном летелицом износи 4 члана.

Максимални долет је 800 км од станице за управљање, што значи ако се лансирају уз саму границу са Русијом могуће је да досегну Москву.

Ова беспилотна летелица има максималну тежину приликом полетања 85 кг. Корисна тежина терета је 20 кг.

Испод трупа УЈ-22 може да носи закачене 4 минобацачке мине калибра 82 мм или две калибра 120 мм.

Управљање овом беспилотном летелицом је могуће тројако: аутоматско, полуаутоматско и ручно.

Иначе од јануара 2023. године ови дронови су неколико пута проналажени у Подмосковљу на неких 120 км од самог центра града. Примећени су били и на линији фронта, а нападли су често војне објекте у Коломни, а примећивани су били и изнад Крима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *