НОВА РУСКА ТАКТИКА: ОКЛОПНЕ ТРАНСПОРТЕРЕ И ТЕНКОВЕ ПРЕТВАРАЈУ У КАМИКАЗЕ КОЈИ ЈУРЕ НА УКРАЈИНСКЕ ПОЛОЖАЈЕ! ВИДЕО

После тенка Т-55 пуњеног са експлозивом појавио се и снимак оклопног транспортера МТ-ЛБ који је напуњен експлозивом и послат према украјинским првим линијама.

Заправо сада се испоставило зашто је Русија денконзервирала тако велики број старијих оклопних возила тенкова Т-54, 55, оклопних транспортера МТ-ЛБ и БТР-50.

Наиме, РИА Новости донеле су репортажу о инжењеријској јединици Централног војног округа, који су као наводи руски медији искористили заробљени оклопни транспортер напунили га експлозивом и послали на украјинске положаје и са њим уништили упориште што показује видео снимак.

Како је рекао командир инжињеријског вода са позивним знаком „Барнаул“, задатак је био да се заробљени оклопни транспортер опреми експлозивом. Након тога су се он и возач аутомобилом одвезли ка украјинским положајима.

„На око 300 метара од непријатеља, возач је ставио ауто на ручни гас, послао га на своју страну и скочио… отишао у позадину.

Остао сам да посматрам, а након што је аутомобил пришао директно непријатељским положајима,експлозија је била веома озбиљна, …било је доста експлозива – око 3,5 тоне ТНТ-а, 5 бомби ФАБ-100, због чега је, према радио пресретнутим комуникацијама, непријатељ претрпео значајне губитке“, рекао је Барнаул.

Фото: Принтскрин РИА Новости

На снимку Министарства одбране – заробљено борбено возило МТ-ЛБ, које су руски инжењери напунили експлозивом и послали према упоришту Оружаних снага Украјине. Конкретно, унутар возила су видљива издужена пуњења са детонирајућим кабловима са машине за даљинско деминирање УР-77 Метеорит, као и високоексплозивне бомбе. Уследила је пуцњава из далека од момента дизања аутомобила у ваздух на украјинским положајима.Тако је руска војска оклопни транспортер претворила у самоходно експлозивно пуњење и користи га на сличан начин као беспилотне летелице камиказе које се широко користе на фронту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *