ЈОШ ЈЕДНА НЕЕКСПЛОДИРАНА АВИО БОМБА ФАБ-500 М62 ПРОНАЂЕНА У БЕЛГОРОДСКОЈ ОБЛАСТИ! Локација село Калинино

Још једна неексплодирана авио бомба ФАБ-500 М62 са системом за управљање пронађена је дана у Белгородској области.

Како је ова ваио бомба завршила, за сад није познато, али се претпоставља да је као и у претходним случајевима и ова се вероватно откачила са авиона Су-34.

Руски медији објавили су да је 20. априла 2023 у вечерњим часовима авион руских Ваздушно космичких снага Су-34 изненада испустио авио бомбу. Власти Белгорода тада су пријавили детонацију.

Званична верзија каже да је приликом полетања борбеног авиона Су-34 на задатак изнад града откачила се авио бомба ФАБ-500 М62 која има нови модул за управљање и директно пала у само градско језегро. Пуком срећом избегнута је велика трагедија.
Очевици су тад испричали да су чули звиждук и тутњаву, али не и детонацију, иако су прве информације, које су се појавиле указивале су да је одјекнула детонација, што је потврдио и снимак.

Два дана после ове трагедије 22. априла 2023. приликом откопавања пронађена је још једна нексплодирана авио фомба ФАБ 500.Оперативни штаб градских власти одлучили су да 17 солитера који окружују место пада авио бомбе буде хитно евакуисано у радијусу од 200 метара. Полиција је ангажовале аутобусе градског превоза како би 3.000 житеља четврти где је експлодирала прва авио бомба и кад је захваљујући меком земљишту избегнута већа трагедија са страдалима и повређенима.

Слична ситуација догодила се 12.марта у Кјубишевском округу у Доњецку, када је на улици пронађена авио-бомба сличног типа ФАБ-500М62, неексплодирана, а систем за управљање недалеко од ње.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *