ХАОС НА ГРАНИЦИ УКРАЈИНЕ И РУСИЈЕ: Гранатирање, упади, тенкови! Огласило се и руско Министарство одбране! ВИДЕО

Шта се дешава у насељу Шебкино на самој руско-украјинској граници где о касно синоћ траје вишећасвно артиљеријско гранатирање, а онда је уследио и напад Руске леије и Руског добровољачког корпуса, оружаних формација које се боре против Русије и састављене су од Руса који су противници руског председника Владимира Путина.

Шебкино није по пври пут на удару, али овај пут удар је био веома жесток, да је све изгледало као да се рат пренео на руску територију. Заправо то је донекле и био план украјинског ГУР-а којима су ове две горепомнуте формације подређене. Изазивање страха, панике и нереда уз примену артиљерије.

У раним јутарњим часовима су изашли и тенкови који су са украјинске стеане отворили ватру, док су се са друге стране отпору осим регуларних гранилних једница пружиле и снаге безедности, Росгвардија, полиција, војска, која је имала и противоклопне ракете.

Снимци који долазе из Шбекина указујз на велико материјално страдање зграда, од којих су неке у пламену, неке су разрушене, а на снимцима се виде и грађани како беже од гранатирања.

Иако се указује да ситуација није сјајна Министарство одбране Русије указује на другачију ситуацију:

“Оружане снаге Руске Федерације су јутрос, заједно са јединицама Федералне граничне службе Русије и другим јединицама Федералне службе безбедности Русије, осујетиле нови покушај кијевског режима да изврши терористички напад на цивилно становништво. становништво Шебекина (Белгородска област). Око 3 сата ујутро по московском времену, након интензивног гранатирања цивилних објеката у Белгородској области, украјинске терористичке групе са до две моторизоване пешадијске чете ојачане тенковима покушале су да упадну на руску територију у близини Нове Таволжанке и међународног путног пункта Шебекино. Несебичним деловањем руских војника одбијена су три напада украјинских терористичких формација. Хеликоптери Западног војног округа извели су једанаест удара на непријатеља. Ракетне и артиљеријске снаге извеле су 77 гађања, а два тешка бацача пламена извела су два удара.

Као резултат активних операција граничних трупа Западног војног округа и руске Федералне службе безбедности, терористичке јединице кијевског режима, које су претрпеле значајне губитке, потиснуте су назад. Није било повреде државне границе.

Више од 30 украјинских терориста, четири борбена оклопна возила, једно МЛРС возило Град и један пикап неутралисано је у пограничном подручју на украјинској страни.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *