ДМИТРИЈ МЕДВЕДЕВ ЗАПРЕТИО ПОСЛЕ ГЛАСИНА ДА ЈЕ ПОКУШАН НАПАД НА НУКЛEАРКУ СМОЛЕНСК: Треба да размотримо истовремени удар на 3 нуклеарне електране!

Заменик председника Савета за безбедност Руске Федерације Дмитри Медведев олгасио се вечерас на свом Телеграм каналу са претећом поруком Украјини, али и Европи.

” Русија би требало да размотри сценарио истовременог удара на три нуклеарне електране у Украјини ако се потврди информација о покушају Оружаних снага Украјине да нападну Смоленску нуклеарну електрану”, рекао је на Телеграму заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев. 

Ако би се реализовала претња Медведева то би значило истовремени ракетни удар на три нуклеарке Јужна Украјина, Ровно и Хмељницки, али и у Европи.

Наиме оваква претећа порука уследила је после информације која се објавила на неким телеграм каналима да су украјинске трупе лансирале крстареће ракете Сторм Шедоу на нуклеарну електрану Десногорск у Смоленској области.

Нукеларна електрана Смоленск се налази три километра од града Десногорск. То је огранак концерна АД Концерн Росенергоатом. Пуштен у рад 1982. године. Електрана производи око 20 милијарди киловат-сати електричне енергије годишње.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *