ДЕБАКЛ ЛЕОПАРДА 2 И БРЕДЛИЈА У ПОЉИМА ЗАПОРОЖЈА: МАСАКР УКРАЈИНСКОГ ОКЛОПА! ВИДЕО

Шок, запрепаштење, резигнација, овако би укратко могли описати петково поподне 9. јуна када су се појавили снимци из дрона на коме се виде немачки тенкови Леопард 2 најмодернија верзија А6 коју је немачка донирала украјини и борбена возила пешадије Бредли М2А2 ОДС-СА које су САД донирале Украјини, оклопни транспортери М-113 и гомила мртвих војника.

Укратко описано ово је стање после синоћњег и јутарњег масакра који је настао када је околопна колона украјинске армије налетела на борбене хеликоптере Ка-52М који су буквално елиминисали оклопнике.

Кад је освануло дрон је све детаљно снимио, а на бојном пољу Запорожја поред мртвих војника остало је 6 бробених возила пешадије Бредли M2A2 ODS-SA, 2 тенка Леопард2 А6, један тенк за извлачење BRM-2 1 T, 3 МРАП возила MaxxPro, 1 тенк Т-64Б2, оклопни транспортери YPR-765, два комада, 2 камиона и један оклопни точкаш ВАБ 6х6.

Шок на страни западних аналитичара који су већ окривили команданте на терену да су ноншалантно послали најмодернија борбена возила пешадије и тенкове право у пакако у заседу коју су им приредили борбени хеликоптери Ка-52 који су на оклопнике лансирали противоклопне ракете Вихр.

Предпоставка је да је свој удео имала и руска артиљерија калибра 152 мм са ласерски вођеним пројектилима Краснопољ-М, али не искључује се и да су налетели на минска поља.

Постоји нагађање да уништени Бредили припадају елитној 47. механизованој бригади украјинске војске која је осим Бредлијима била опремљена словеначким тенковима М-55С са топом калибра 105 мм, а вероватно су им били додати и немачки Леопарди.

На осталим снимцима се виде неки тенкови да су напуштени, али неки су после оштећења гусеница били онеспособљени, а онда и привремено враћени у оперативну употребу што су неки на друштвеним мрежама поздрављали са овацијама као да је у питању био вансеријски квар, који нико није успео да поправи.

Црни биланс се показао, шта значи убрзана обука, али и дезорганизација и недовољна обученост механизованих једница одуство подршке било у артиљерији, било у хеликоптерима који су морали да буду претходница која прати тенкове и уклања препреке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *