БРИТАНСКИ ГЕНЕРАЛ СТРИНГЕР: Ако желимо пораз Русије, онда Кијеву треба да дамо авионе Ф-16! НАТО присиљава Украјину да ратује на начин противан Западу!

Едвард Стрингер, пензионисани маршал ваздухопловства РАФ, који је био и главни директор за развој здружених снага у Министарству одбране Уједињеног Краљевства у свом разговору за Фајнаншел Тајмс навео је да западне нације терају Украјину да воде облик рата који они никада не би прихватили за сопствену војску.

“Постоји морална димензија коју треба размотрити”, каже у чланку за ФТ.

Стрингер је подржао захтев украјинског председника Володимира Зеленског који је апеловао на западне земље да Украјини доставе борбене авионе Ф-16

“НАТО би се борио против Русије тако што би прво добио ваздушну битку, а затим искористио ваздушну надмоћ како би водио ефикаснију копнену битку. С обзиром на слабост ВКС-а Руских ваздухопловних снага, ово није пусти сан. Али досадашње ограничене донације Запада натерале су Украјину да настави с тактиком млевења. Ограничили смо Кијев да се бори на начин на који ми не бисмо”, рекао је он.

“Ако желимо да Русија буде поражена, требали бисмо преокренути ову позицију. Одлука о Ф-16 велики је корак у правом смеру. Ови авиони можда неће стићи на време да помогну украјинској пролећној офензиви, али најава ће већ утицати на војску и политичке калкулације у Кремљу”, додао је он.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *