ОВАКО ИЗГЛЕДА ОБУКА РЕЗЕРВИСТА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Пешадинци и артиљерци на провери знања ФОТО

ФОТО: Војска Србије

У јединицама Копнене војске и Команде за обуку реализује се вишедневнo оспособљавање лица из резервног састава за извршавање задатака у оквиру њихових родова и служби.

ФОТО: Војска Србије

Ова активност се реализује на основу годишњег плана позивања и обуке резервног састава и има за циљ да они обнове знања која су стекли током одслужења војног рока, али и да се обуче у раду са средствима која су сада на употреби у Војсци Србије. 

ФОТО: Војска Србије

На обуци се налазе резервисти пешадијских и артиљеријских специјалности који се оспособљавају за борбену употребу наоружања рода, као и припадници резервног састава логистичких служби који пролазе обуку за опслуживање и одржавање наоружања и војне опреме, те за послове опште логистике, здравственог збрињавања и транспорта.

ФОТО: Војска Србије

Осим обуке за стицање стручних знања у оквиру рода или службе, програмом су обуваћени и садржаји из ватрене, стројеве и физичке обуке, са тежиштем на реализацији гађања из личног наоружања.

ФОТО: Војска Србије

Реализацијом ове обуке, која се у циклусима изводи током целе године, унапређује се како оспособљеност припадника резервног састава за самостално извршавање наменских задатака, тако и укупна борбена готовост ратних јединица Војске Србије.

ФОТО: Војска Србије