НЕ БОЈ СЕ ПРОТИВНИКА, НЕГО СЕ ПЛАШИ СВОЈИХ: Бредли ударио на Бредли, замке „пријатељске ватре“ ВИДЕО

Фото: Принтскрин Твитер

Да украјински Бредлији М2А2 ОДС-АС нису страдали само у борби против руских противоклопних ракета лансираних како са земље тако и ваздуха говори и снимак начињен 8. јуна 2023 за време офанзиве када је и настрадао и велики број Бредлија.

Снимак приказује тренутак док један Бредли из кога је иначе снимано пружао ватрену заштиту из топа бушмастер калибра 25мм који удара по нападачима, док један Бредли се извлачи, други у том моменту налиази, али ватра из Бредлија који пуца не престаје. Уследила је експлозија оног БВП који је наишао, густ црни дим и отварање задње рампе одакле је уследило искрцавање пешадијског одељења у сам јек битке.

Шта је било после је сасвим видљиво, губитак чак 6 борбених возила пешадије, за које су неки аналитичари најављивали да ће руски тенкови бити немоћни кад се појави овај БВП на линији ватре.

Испоставило се и оно што је утврђено да је обука од два месеца и још месец и по недовољно да би се савладала увезаност механизованог одељења постигла пуна оперативност, ако би се гледало по НАТО стандардима. Иначе опрема Бредлија је веома скупа вредна неколико милиона долара, а овакви снимци само говоре да је офанзива искључиво наметнута на силу и далкео од реалних способности и капацитета за извођење борбене операције.