МОСКВА ОПТУЖИЛА ВАШИНГТОН: САД су ОДГОВОРНЕ за ракетни напад на цивиле у Севастопољу! Удар АТЦМС неће остати без одговора

Удар америчких ракета АТАЦМС неће остати без одговора, саопштило је руско Министарство одбране

“Вашингтон је одговоран за ракетни напад на цивиле у Севастопољу, пошто у све летове за америчке ракете АТАЦМС воде амерички специјалисти. Ово је саопштило руско Министарство одбране.

„Све податке за америчке оперативно-тактичке ракете АТАЦМС уносе амерички стручњаци на основу извиђачких података САД, стога одговорност за намерни ракетни напад на цивиле у Севастопољу лежи првенствено на Вашингтону“, наводи се у саопштењу.

Удар америчких ракета АТАЦМС неће остати без одговора, саопштило је руско Министарство одбране. 

Како наводе руске војне власти пет пројектила је лансирано из области Николајева у правцу Севастопоља, и све су оборене у различитим деловима обалног појаса, почевши од Козачког залива до Љубимовке.

“Број мртвих је порастао на три особе: изгубили смо двоје деце и једну одраслу особу”, саопштиле су локалне власти.

С друге стране како украјинска страна наводи повређивање цивила иззвала је ракета која је лансирана из ПВО система С-400 која је ударила у ракету изнад плаже због чега је дошло до експлозије у којој има погинулих и повређених цивила.

3 коментара на “МОСКВА ОПТУЖИЛА ВАШИНГТОН: САД су ОДГОВОРНЕ за ракетни напад на цивиле у Севастопољу! Удар АТЦМС неће остати без одговора

  1. Да ли је вероватно да је пројектил ATACMS гађан из система С-400?
    Делује ми несразмерно, па ако неко може да прокоментарише…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *