ШТА ЈЕ ДО САДА ПОЗНАТО О РАКЕТНОМ НАПАДУ НА СЕВАСТОПОЉ! БРОЈ ПОГИНУЛИХ ПОПЕО СЕ НА 5, А РАЊЕНИХ ВИШЕ ОД 124!

После завршетка мисије извиђања уследио је ракетни напад

Пет цивила је погинуло међу којима је и троје деце, а више од 124 је теже и лакше повређено у ракетном нападу на Севастопољ, који се догодио на празник “Свете Тројице” што руски медији посебно наглашавају.

На објављеним снимцима види се тренутак када су касетне бомбице почеле да падају по плажи препуној људи. Врисак и потмуле детонације обележиле су недељу у Севестпољу.

Шта је до сад познато:

Нападу је претходио лет америчке стратешке беспилотне летелице RQ-4B Global Hawk америчког РВ која је полетела из басе Сигонела на Сицилији и летом преко Јонског мора, Грчке и Бугарске запоечал вишечасовну операцију извиђања Крима над Црним морем.

Русија оптужује да је RQ-4B Global Hawk летео на великим висинама прикупљао обавештајне податке о раду ПВО система на Криму и њиховим локацијама.

Москва оптужује САД да је ова летелица координирала напад на Крим.

После завршетка мисије извиђања уследио је ракетни напад

Како наводе руске војне власти пет пројектила је лансирано из области Николајева у правцу Севастопоља, и све су оборене у различитим деловима обалног појаса, почевши од Козачког залива до Љубимовке.

Системи противваздушне одбране оборили су четири пројектила АТАЦМС, док је била одбијена, скренула је са путање лета и експлодирала изнад града.

Одговорност за напад на цивиле у Севастопољу првенствено лежи на Вашингтону, пошто амерички стручњаци уносе летове у ракете АТАЦМС на основу сопствених америчких сателитских извиђачких података, саопштило је руско Министарство одбране .

Министарство здравља је саопштило да је број жртава достигао 124, међу којима 27 деце.

Петоро повређене деце је у тешком стању, лекари се боре за њихове животе, изјавила је комесарка за права детета при председнику Руске Федерације Марија Лвова-Белова.

Један коментар на “ШТА ЈЕ ДО САДА ПОЗНАТО О РАКЕТНОМ НАПАДУ НА СЕВАСТОПОЉ! БРОЈ ПОГИНУЛИХ ПОПЕО СЕ НА 5, А РАЊЕНИХ ВИШЕ ОД 124!

  1. Koliko su Rusi naivni u ovom ratu to je postalo ne smešno nego tragično,dali to dolikuje jednoj super sili da iz dana u dan jadikuje i pokušava da zapadu dokaze kako su oni pravedni a Ukrainci nacisti ,u ratu ili gubite ili dobijate tu nema pardona i neke filozofije odavno su pale sve maske i skinute su rukavice,ali to Rusija otprilike još nije shvatila,zato će ovako biti još ko zna koliko godina,ginuće civili i deca…..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *