У БЕЛОРУСИЈИ ПОЧИЊЕ САЈАМ НАОРУЖАЊА MILEX 2023 

Једанести међународни сајам војне опреме и наоружања MILEX 2023 почиње у среду 17.05. 2023 године у Минску, саопштили су белоруски медији.

„Међународни сајам наоружања и одбрамбене технологије МИЛЕКС 2023 је већ традиционални форум произвођача наоружања и одбрамбене технологије, истраживачких института, конструкторских бироа, трговачких компанија и фирми из десетина земаља. Изложба је јединствена платформа која доприноси повећању иновација и инвестиција у пројектовање и модернизација наоружања и одбрамбене технологије и промовисање употребе напредних технологија“, сматра белоруски министар одбранеВиктор Крењин.

„Део експоната је већ у употреби у Републици Белорусији и низу других држава. Сигуран сам да ће МИЛЕКС 2023 демонстрирати најновија инжењерска достигнућа и узорке специјалних средстава и наоружања који се користе за обезбеђење безбедности државе и отварају нове могућности за међународну сарадњу“, уверен је Виктор Хрењин.

Према речима министра одбране, изложба пружа прилику учесницима да покажу своја достигнућа и технолошке потенцијале. Традиционално, на изложби ће бити представљен широк спектар узорака производа војне и двоструке намене.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *