ТУРСКО ПВО ОРУЂЕ “BURÇ” (ГРМ)

Турска војно-индустријска фирма Roketsan развила је нови мобилни систем ПВО „BURÇ” за рачун националних ресурса.

Артиљеријско-ракетни систем ПВО је опремљен ракетом SUNGUR и аутоматским троцевним топом од 20 мм, преноси Caliber.Az, позивајући се на твитер страницу SavunmaSanaiiST.com.

Систем BURÇ су развиле сопствене снаге Roketsan за употребу у ПВО мобилних и стационарних јединица и објеката на бојном пољу и у позадини, као и војних конвоја у маршу. BURÇ користи осам противваздухопловних пројектила SUNGUR на две четвороструке лансирне јединице као главно оружје, а опремљен је и троцевним топом калибра 20 мм као помоћним оружјем.

Систем, који има четири AESA Hemisphere Defence радара, обезбеђује комплетну панорамску безбедносну мрежу са могуц́ношц́у ротације куполе за 360°. Поред могућности обезбеђивања преноса података са мрежа за управљање и прац́ење коришц́ењем JREAP-C протокола, може се интегрисати са интерфејсом система за рано упозоравање и управљање ПВО (HERIKKS-6) и опремом за препознавање „свој-туђ“ (IFF).

Осим што се систем може користити у спрези са екстерном мрежом раног упозорења, он такође пружа вишенаменску употребљивост за корисника, јер може самостално да ради са сопственим сензорским системима.

Систем који обезбеђује заштиту од авиона, хеликоптера и беспилотних летелица (БПЛ) има максимални ефективни домет гађања од осам километара и минимални 500 метара захваљујуц́и противваздухопловним пројектилима SUNGUR и могућност уништавања циљева на висини од четири километра. Може дејствовати у самоодбрани и на циљеве на земљи и у ваздуху, коришћењем троцевног топа као помоћног оружја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *