ПРИЗЕМЉЕНА ЕСКАДРИЛА АВИОНА FA-50 ИЗ САСТАВА РВ ПОЉСКЕ

Пилоти пољског ваздухопловства не могу да разумеју управљање јужнокорејским авионом FA-50. Пољски информативни извори извештавају о томе, дајући неке детаље.

Напомиње се да је у септембру 2022. године Варшава наручила од Сеула 48 примерака оваквих надзвучних борбених млазних авиона са два седишта у вредности од три милијарде долара.

Сада је постало јасно да уговори између страна предвиђају доделу кредита Варшави у наведеном износу за куповину самих авиона, али нису укључивали обуку пилота, куповину наоружања, резервних делова и симулатора. Сада су Пољаци одлучили да купе стандардне симулаторе, али они неће бити испоручени пре краја 2024. године, а побољшани симулатори ће углавном бити испоручени тек после три године. Наравно, Јужна Кореја неће пренети никакву технологију Пољској.

Као резултат тога, испоставило се да се ескадрила FA-50 пољског ваздухопловства, која се налази у 23. тактичкој ваздухопловној бази (Минск-Мазовјецки), нашла приземљена и да су им летови обустављени. Немоћни Пољаци немају чак ни сертификате за пиротехнику постављену у катапултним седиштима. Најсрамнија страница у историји модерног пољског ваздухопловства био је позив јужнокорејских пилота 2023. године који су ове летелице демонстрирали јавности на једном од аеромитинга у Пољској. Јужнокорејци су летели у кабини број један, а иза њих у кокпиту у кабини број два су седели Пољаци ради видљивости. Од када је FA-50 испоручен, забележено је 5-6 налета.

0 коментара на “ПРИЗЕМЉЕНА ЕСКАДРИЛА АВИОНА FA-50 ИЗ САСТАВА РВ ПОЉСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *