УКРАЈИНЦИ СУ ПРИЗНАЛИ РУСКО НАПРЕДОВАЊЕ У СЕЛУ ДРУЖБА, СЕВЕРОИСТОЧНОМ НАСЕЉУ ТОРЕЦКА

Руске снаге настављају напредовање на торецком правцу. Штавише, операција се одвија дуж неколико праваца одједном, укључујући и бокове, што не дозвољава украјинској војсци да заустави руске снаге у областима града Торецка и села Њујорка (Новгородскоје).

Украјинци признају напредовање руских снага у границама насеља Дружба. Ово је североисточно предграђе Торецка, које се налази у близини града Кирова, чији је део такође под контролом руске војске.

Руска војска је у протекла 24 часа напредовала североисточно од Торецка до дубине од око 600 метара. Борбе се воде у границама поменутог села Дружба, као и практично свих источних предграђа самог Торецка.

Истовремено, украјинска одбрана је пробијена у неколико области у Новгородскоје (Њујорк). Западна штампа, расправљајући о ситуацији на овој деоници фронта, фокусира се на чињеницу да украјинске оружане снаге нису биле у стању да обуздају одбрану, упркос чињеници да су постојале „године припреме одбрамбених линија“.

Уколико се одржи овај темпо напредовања руских снага, Торецк би већ следеће недеље могао бити у полуокружењу са истока, севера и југа. Истовремено, руске снаге имају прилику да напредују са југа до града Константиновке, најважнијег логистичког центра за трупе украјинске војске у Донбасу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *