ХУТИ ПО ДРУГИ ПУТ ПОКУШАЛИ НАПАСТИ АМЕРИЧКИ НОСАЧ АВИОНА CVN-69 DWIGHT D. EINSEHOWER

Јеменски покрет Ансар Алах (Хути) задао је још један ударац америчком носачу авиона на нуклеарни погон USS Dwight D. Eisenhower, који се тренутно налази у Црвеном мору. Ово је изјавио представник оружаних снага Хути Јахја Сарија.

Како се наводи, Хути су ракетама и дроновима напали носач авиона USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69), а нападнут је и амерички разарач USS Gravely (DDG-107). Покрет је извео укупно шест операција против бродова и пловила америчке коалиције и Израела као одговор на нове нападе коалиције у Јемену.

Напомиње се да је ово други напад на носач авиона, први је изведен у четвртак или петак ове недеље, други се сазнао тек данас. Истовремено, Пентагон негира напад на носач авиона, као и било какву штету на броду. Један високи војни званичник рекао је да није знао за могући напад на USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69).

Истовремено, америчка Централна команда (CENTCOM) потврђује пресретање две балистичке ракете које су испалили Хути, не на носач авиона, већ на разарач USS Gravely (DDG-107). Обе ракете су оборене и није било штете. Оборене су и беспилотне летелице Хута, али нема детаља.

Пентагон је раније негирао и први удар на носач авиона USS Dwight D. Eisenhower, који су најавили Хути. Истовремено, јеменски покрет је тврдио да је брод оштећен. Истовремено, ниједна страна није представила никакве доказе.

Један коментар на “ХУТИ ПО ДРУГИ ПУТ ПОКУШАЛИ НАПАСТИ АМЕРИЧКИ НОСАЧ АВИОНА CVN-69 DWIGHT D. EINSEHOWER

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *