ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ: Авиони Војске Србије прелећу Савско језеро и реку Саву у част једриличарске регате “Зоран Радосављевић”

У оквиру подршке 24. Меморијалној  једриличарској регати „Зоран Радосављевић“ ваздухоплов Војске Србије ће 20. маја 2023. године, у времену од 11.30 до 14.00 часова, реализовати прелете изнад Савског језера и реке Саве.

Меморијална 24. једриличарска регата „Зоран Радосављевић“ одржаће се у суботу 20. маја и недељу 21. маја 2023. године на регатиним пољима на Савском језеру и реци Сави у Београду уз подршку Министарства одбране и Војске Србије. 
 
На Савском језеру током оба дана, оквирно између 10 и 14 часова, такмичиће се најмлађи једриличари до 12 година у класи ОПТИМИСТ, док ће се на реци Сави такмичити искуснији једриличари у класама ИЛЦА4, ИЛЦА6, ИЛЦА7, микро и крсташ. Прихват и регистрација такмичара у класи ОПТИМИСТ је на макишкој страни Савског језера, код кафића „Green Mill Family“, док ће се такмичари у осталим класама окупљати код АЈК „Београд“, Бежанијски зимовник 35, на реци Сави.
 
„Зокијева регата“ одржава се у част пасионираног једриличара, мајора пилота Зорана Радосављевића припадника елитне 127. ловачке авијацијске ескадриле РВ и ПВО Војске Југославије који је херојски погинуо бранећи отаџбину током НАТО агресије 26. марта 1999. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *