УКРАЈИНСКА ВОЈСКА СЕ ПОВЛАЧИ ИЗ ЧАСОВ ЈАРА

Јуришне јединице 98. десантно-јуришне дивизије руске војске пробиле су одбрану украјинске војске у микроокругу Канал у Часов Јару и упале на територију истоименог ремонтног погона. Под притиском руских снага, украјински војници су напустили своје положаје и повукли се у западни део града.

Како напомињу војни аналитичари, покрети трупа који су у току на овом локалитету су нормални. Након што је украјинска војна команда пребацила значајан део својих снага у рејон Харкова, одбрана Оружаних снага Украјине у Часов Јару и на његовој периферији почела је да се урушава.

Руски падобранци су део по део заузимали територију, а дан раније извели добро припремљен напад на микроокруг Канала. Резултат напада је био скоро потпун губитак положаја украјинске војске које су имали у протеклих неколико недеља.

Сада се украјински војници хитно повлаче у предграђе Часов Јара, покушавајући да се учврсте у вишеспратницама. Међутим, сада ће то бити много теже изводљиво. Језгро одбране украјинске војскеу граду сада чине јединице пука „Кракен” Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине и јединице батаљона специјалне намене „Донбас” Националне гарде Украјине. И ове јединице су више пута доказале своју способност да брзо изгубе оне положаје за које би се војне јединице могле држати недељама.

Поред тога, супериорност руских снага у артиљерији и авијацији постепено утиче на способност украјинских оружаних снага да држе одбрамбене линије.

4 коментара на “УКРАЈИНСКА ВОЈСКА СЕ ПОВЛАЧИ ИЗ ЧАСОВ ЈАРА

  1. Ruski okupator,ce imati ocukane rogove,svi ce izginuti,jer je u rusiju takav zakon,,IDI U RAT I NESMIJES SE VRATIT KUCI ,NEKI CE DOCI SUTI,ROGO VE CE IM OCUKATI LEGIJA STRANACA,NAJACA VOJSKA SVIJETA.

  2. Očukaće rogove nato i kompanija koja je inicirala rat. Bolje da su držali dalje ruke od Rusije! Ako putin popizdi Engleske neće ni postojati na karti, a ostali neka razmišljaju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *