У КАЗАЊУ СЕ ЗАПАЛИЛА ТЕНКОВСКА ШКОЛА, УЗРОК ПОЖАРА ЈОШ НИЈЕ ПОЗНАТ

Данас је у Казању избио пожар у једној од зграда Више тенковске командне школе Оружаних снага Русије. Локални информативни сајтови извештавају о томе.

Према речима очевидаца, пожар је избио у згради на Оренбуршкој магистрали. Из прозора на другом спрату куљао је дим, а пламен је био видљив. Канал База Телеграм тврди да је пожар избио у касарни те образовне установе.

Након избијања пожара ватра се проширила на кров. Ватрогасне екипе су изашле на лице места. Подаци о жртвама још увек нису познати. Нема информација шта је могло да изазове овај пожар у војној школи.

Према писању локалних медија, регионално одељење Министарства за ванредне ситуације Руске Федерације одбило је да коментарише пожар у образовној установи до објављивања њихових материјала. Али морамо разумети да је војна школа посебан објекат и да свака информација о таквим инцидентима мора бити стриктно проверена пре него што буде објављена.

Казанска виша тенковска командна школа са црвеном заставом је један од најстаријих и најпознатијих војних универзитета у земљи. Тренутно је ово једина виша војна образовна установа која обучава официре за тенковске јединице Оружаних снага Руске Федерације. Пре две недеље школа је прославила 105. годишњицу, поводом чега је честитку образовној установи упутио шеф руске државе Владимир Путин.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *