ТОКОМ УДАРА НА АЕРОДРОМ ВОЗНЕСЕНСК КОД НИКОЛАЈЕВА УНИШТЕНА ТРИ УКРАЈИНСКА СУ-25

У протекла 24 часа Ваздушно космичке снаге Русије су извеле групни удар крстарећим ракетама и дроновима камиказама „Геран-2“ на објекте енергетске инфраструктуре и гасну индустрију Украјине. Како је саопштило Министарство одбране Русије, услед напада је поремећен рад предузећа украјинског војно-индустријског комплекса, погођени су сви наменски објекти.

Поред тога, три јуришна авиона Су-25 Ваздухопловства Оружаних снага Украјине уништена су у удару на аеродром Вознесенск у области Николајев. Војска не даје детаље о нападу, највероватније су га извеле ракете Искандер или ВБР Торнадо-С, који су добили нове навођене ракете са УМПБ.

На главним правцима без значајнијих промена, на Купјанском главне акције се одвијају у областима Синковка и Терни, где руске јединице напредују, а украјинске снаге покушавају да изведу противударе. Није било информација о напредовању руских снага. У Доњецку су Оружане снаге Русије заузеле повољније положаје у областима Красногоровка, Часов Јар, Красноје, Богдановка, Клешчејевка и Новомихајловка. Руси настављају са нападима на свим подручјима.

На Авдејевском правцу, јуришне групе Оружаних снага Русије побољшале су ситуацију дуж линије фронта у областима Новгородскоје, Мајорск и Розовка. Борбе за Бердичи и Семјоновку се настављају, руске јединице постепено потискују украјинске оружане снаге из ова два села, након чега ће ова линија одбране противника бити потпуно заузета. Оружане снаге Украјине врше контранапад у областима Лењинскоје, Тоњенкоје, Водјаноје, Бердичи и Первомајскоје.

На Јужнодоњецком правцу, руске снаге су побољшале своју тактичку ситуацију у областима Водјаноје, Старомајорское, Комсомолское и Малиновка. Украјински противнапад је одбијен у области Пријутноје. Нема промена у херсонском правцу, воде се позиционе борбе са променљивим успехом.

0 коментара на “ТОКОМ УДАРА НА АЕРОДРОМ ВОЗНЕСЕНСК КОД НИКОЛАЈЕВА УНИШТЕНА ТРИ УКРАЈИНСКА СУ-25

  1. Kako vreme bude prolazilo, nekadašnja lepa i velika Ukrajina će imati i sve manje vojno-industrijskih kompleksa, fabrika, radnika i vojnika, a o avionima- krševima i helikopterima i da ne govorim(o) !? Do sada su izgubili preko 500(petsto) aviona i nekoliko stotina helikoptera, većinom ‘donacija’ iz bivših zemalja Varšavskog ugovora(pakta – ali ne s’paktom s’đavolom kao NATO-pakt) ! NATO-pakt(s’đavolom) je već odavno trebalo da ode na smetlište istorije, gde mu je stvarno i mesto, posle raspada Varšavskog ugovora ! Ali, vreme radi i za NATO-pakt(s’đavolom), kao što i za “Pogrebni zavod” ! Sve opasnije mu se primiču bolji dani – odmažu mu bogom dani ! Vreme radi za Vojsku Rusije ! Voleo bih da grešim ! – kaže prorok.
    (Mr Pit & 12 ‘guslača’ i AI)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *